Eva Green interjút adott a Vulture magazinnak, amiben a Bernardo Bertolucci rendezte, 2003-as Álmodozók című debütálásának híres-hírhedt szexjeleneteiről faggatták. 

Green elmondta, hogy noha nagyon szégyellősnek tartja magát, nem tartott a film meztelen jeleneteitől:

 

Nagyon akartam ezt a szerepet, úgyhogy nem érdekelt a meztelenkedés. Addig színdarabokban játszottam, ahol nem igazán tudtam kifejezni magam, és az első filmszerepem rögtön Bernardo Bertoluccinál volt, akinek nagy rajongója voltam.   

A forgatáson sem a meztelenkedés miatt aggódott, hanem hogy:

 

rá fognak jönni, hogy borzalmas színész vagyok. Rettegtem tőle, hogy kirúgnak az első napon.   

Louis Garrel, Eva Green, és Michael Pitt a filmbenForrás: AFP/Photo12

A forgatást élete egyik legjobb élményének nevezte, és a filmet is szereti, de hogy milyen volt először látni magát a vásznon, arról azt mondta,

 

Londonban láttam először a filmet a legjobb barátommal, és borzalmas volt. Egészen nárcisztikus élmény. Rosszul lettem. Azóta, ha nem muszáj, sosem nézem újra a filmjeimet.   

Ami a film utóéletét illeti, Greent bosszantotta, hogy gyakran kérdezik a film szexjeleneteiről:

 

A film nem kavart nagy port, de a szexre mindenki felfigyelt. Pedig hát volt ott történet is! Én lettem a szexi francia lány, aki szexel a filmekben. Féltem, hogy beskatulyáznak, miközben nyilván színészként szerettem volna elismertséget. Azóta is meztelenkedtem filmekben, de mostanra leálltam vele.