Elutasította a bíró Johnny Depp fellebbezését a rágalmazási ügyében

Amber Heard és Johnny Depp a Fekete mise velencei premierjén
Amber Heard és Johnny Depp a Fekete mise velencei premierjén
Vágólapra másolva!
Elutasította a bíró Johnny Depp fellebbezését, amelyet a színész a Sun című brit bulvárlap elleni rágalmazási perben született, számára vereséget jelentő ítélet ellen nyújtott be.
Vágólapra másolva!

Az ügyet tárgyaló bíró, Andrew Nicol szerdai határozata emellett kötelezi a színészt, hogy fizessen 628 ezer fontot (254 millió forint) a perköltségekre a Sunnak.

Az 57 éves Depp december 7-ig még fellebbezhet az ítélet ellen közvetlenül is a fellebbviteli bíróságnál.


Johnny Depp azért perelte be a Sunt, mert a lap "feleségverőként" írt róla. Depp tagadja, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt.

Amber Heard és Johnny Depp a Fekete mise velencei premierjén Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Depp ügyét júliusban, három héten át tárgyalták a londoni felsőbíróságon, ahol kevésbé hízelgő részletek láttak napvilágot a színészpár magánéletéről.

A bíró leszögezte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott 14 incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg.


Senki sem vitatta viszont, hogy Johnny Depp újra és újra drog- és alkoholproblémákkal küszködött, ezt maga a filmsztár sem tagadta.

Depp és Heard a 2011-ben bemutatott Rumnapló című film forgatásán ismerkedett meg, a pár 2016-ban, 15 hónapig tartó házasság után vált el.

A per - és ezzel jóhíre - elvesztése fényes filmes karrierje derékba törésével fenyegeti a filmsztárt.