Firenzében díjazták a Hab című magyar filmet

HAB Kerekes Vica
Vágólapra másolva!
Lakos Nóra romantikus vígjátéka nyerte a nagy múltú firenzei „Cinema e Donne" nemzetközi filmfesztivál legjobbját illető Gilda-díjat.
Vágólapra másolva!

42. alkalommal rendezték meg Firenzében a női filmek nemzetközi filmfesztiválját november 25-27. között, a járványhelyzetre tekintettel online. A nagy múltú rendezvény, melynek versenyprogramjában idén 23 kurrens mozifilm szerepelt a nemzetközi palettáról, magyar sikerrel zárult.

Lakos Nóra HAB című filmje elnyerte a fesztivál legjobb mozifilmjét illető Gilda-díjat.

A zsűri az indoklásában méltatta

Kerekes Vica a filmben Forrás: InterCom

A Csehországban és Szlovákiában már sztárnak számító Kerekes Vica a HAB című filmben egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét.

A különleges szépségű és kiváló tehetségű színésznő – nemzetközi szerepei mellett – már az Egynyári kaland-ból és az Apró mesék főszereplőjeként is ismert.

Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

A HAB rendezői székében első mozifilmjével mutatkozott be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot, például a Tóth János-t jegyzi.

„A HAB egy klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is. A HAB egyszerre humorosan szórakoztató, megható és elgondolkodtató élményt nyújt a nézők számára" – nyilatkozta korábban Lakos Nóra, a film rendezője.