A Disney láthatóan a streamingszolgáltatók között is dominálni szeretne: csütörtökön számos Star Wars- és Marvel-produkciót jelentettek be a Disney+ streamingszolgáltatására. Az egyik produkcióban Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér. A vállalat közölte, hogy már a Peter Pan & Wendy és a Tom Hanksszel forgatott Pinocchio című új produkcióit is a Disney+ szolgáltatáson hozza forgalomba.

Kathleen Kennedy, a Lucasfilm főnökének bejelentése szerint Ewan McGregor és Hayden Christensen a Star Wars: Obi-Wan Kenobi minisorozatban a jedi mestert és tanítványát, Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert alakítja ismét.A két színész 2002-ben Star Wars II. rész: A klónok támadása és 2005-ben a Star Wars III. rész: A Sith-ek bosszúja című filmekben szerepelt együtt. A Disney+ szolgáltatásán 2022-ben debütáló Kenobi-sorozat tíz évvel A Sithek bosszúja után játszódik majd - írta a The Hollywood Reporter.
A múlt héten egy másik nagy hollywoodi filmstúdió, a Warner Bros. jelentette be, hogy összes 2021-es bemutatója egyidejűleg debütál az HBO Max streamingszolgáltatásán és a mozikban.A pandémia nagy csapást jelent az egész szórakoztatóiparra, a mozik kétségbeesetten várnak a filmekre, amelyek visszacsábítanák a nézőket a mozikba. A nagy filmstúdiók azonban a streaming iránti igényt meglovagolva az előfizetői bázisukat építik az új bemutatóikkal, a tartalomgyártók azt a közönséget akarják kiszolgálni, amely még nem kész visszatérni a mozikba - írta a BBC News.

Tom HanksForrás: 2020 NBCUniversal Media, LLC via Getty Images

A Disney a tervek szerint a Marvel- és a Star Wars-univerzumból tíz új tévésorozatot kínál majd streamingszolgáltatásán a következő években.  
A Disney csütörtökön azt is elárulta, hogy újabb Star Wars-animációs filmeken, a The Bad Batch és az A Droid Story című produkción is dolgoznak már.A Disney streamingszolgáltatásán lesz elérhető számos, a Disney Animation és Pixar produkciójában készült élőszereplős produkció és játékfilm is. A stúdió vezetői azt ígérték, hogy a felhasználók minden héten számíthatnak valamilyen új tartalomra.
A Disney+ szolgáltatását bő egy éve indította el a Disney vállalat. A streamingszolgáltatásnak már 86,8 millió előfizetője van, ami jóval meghaladja a vállalat saját előrejelzését a vásárlói kör növekedésével kapcsolatban. A vállalatnak a hozzá tartozó Hulu és az ESPN sport-streamingszolgáltatás előfizetőivel együtt összesen már mintegy 137 millió előfizetője van. Ezzel azonban még mindig a Netflix mögött áll, amelyre világszerte 200 millióan fizetnek már elő.