A kapitány küldetése lesz Tom Hanks első westernfilmje

Vágólapra másolva!
Tom Hanks először szerepel westernben: A kapitány küldetése című filmet karácsonytól vetítik az észak-amerikai mozikban.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas színész elmondta, hogy mivel 35 évet várt az első westernfilmjére, azt akarta, hogy az igazán különleges legyen. Mint az új Star Wars-sorozatra utalva megjegyezte, szeret úgy gondolni a produkcióra, mint "egy fénykardok nélküli The Mandalorian-ra".

- érvelt a filmsztár. A film az amerikai polgárháború után játszódik. Hanks a megözvegyült veterán Jefferson Kyle Kidd kapitányt alakítja, aki a megosztott országot járja, hogy felolvassa a híreket a kisvárosokban élő embereknek. Véletlenül rátalál egy magányos kislányra (Helena Zengel), akiről kiderül, hogy évekkel azelőtt elrabolták a kiowa indiánok, szülei pedig meghaltak. A kapitány elhatározza, hogy hazaviszi a lányt még élő rokonaihoz. A veszélyekkel telt hazavezető út megpróbáltatásai közel hozzák egymáshoz a két magányos utazót.


Hanks és a filmet rendező Paul Greengrass szerint a film a történetmesélés gyógyító erejéről szól.

- magyarázta Greengrass. Bár a forgatás több mint egy éve, a koronavírus-járvány kitörése előtt zajlott, a történet hátterében megjelenik a 19. század végén az országban pusztító kolera- és agyhártyagyulladás-járvány is. Mint Hanks fogalmazott: a filmművészet erejét látja abban, hogy a pandémia alatt a mozikba kerülő film mintha reflektálna a járványra és az Amerikát megosztó novemberi elnökválasztásra.

- magyarázta. Greengrass a Varietynek adott interjújában elmondta, hogy számára Hanks a legnagyobb színészek közé tartozik. "Végtelen a lelkesedése és korlátlan a munkabírása. Megtudtam, amit korábban nem sejtettem, hogy tud lovagolni, és azt is, hogy tud bánni egy lőfegyverrel, amit szintén nem tudtam. És az is kiderült, hogy fantasztikusan néz ki szalonkabátban" - mesélte.