Neves amerikai filmes szaklap dicséri a magyar kormány víruskezelését

Vágólapra másolva!
A Hollywood Reporter cikke szerint a magyar kormány remekül kezelte a koronavírus-járványt, aminek köszönhetően Magyarország az utolsók között fagyasztotta be, és az elsők között indította újra a filmgyártást. 
Vágólapra másolva!

- idézi a cikk Káel Csabát, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost. A cikk megemlíti, hogy olyan produkciók tértek vissza Magyarországra, mint a Dűne Timothée Chalamet főszereplésével, a The Unbearable Weight of Massive Talent Nicolas Cage nevével fémjelezve, a Birds of Paradise, a Distant, a My Best Friend Anne Frank, valamint a Halo, a The Lost Kingdom és a Terra Vision sorozatok. Készül még a Borderlands Cate Blanchett és Kevin Hart főszereplésével, a Jack Ryan harmadik évada és egy egyelőre titkos Marvel-projekt.

Káel Csaba Forrás: Csibi Szilvi

A cikk szerint

a magyar stúdiók alkalmazkodtak a járványhoz a leggyorsabban egészségvédelmi előírások bevezetésével, ami a kormány nagylelkű támogatásának köszönhető.

A Hollywood Reporter szerint, amikor az EU megtiltotta a külföldiek beutazását, a magyar kormány kivételt tett az amerikai stábokkal. Megemlítik, hogy Magyarország Európa második legnépszerűbb forgatási helyszíne hollywoodi szervizmunkák számára az Egyesült Királyság után, 2019-ben több mint 565 millió dollárt (164,4 milliárd forintot) költöttek el az országban filmkészítésre.

- idézi a cikk Káel Csabát.