A hollywoodi színészcéh áprilisra halasztotta díjátadóját

22nd Annual SAG Awards - Actor Statue Photo Call, Los Angeles, USA 22ND ANNUAL SAG AWARDS ACTOR STATUE PHOTO CALL LOS ANGELES USA SCREEN ACTORS GUILD FOR DISPLAY AT TCL CHINESE THEATRE 65607176
Mandatory Credit: Photo by Rich Fury/Invision/AP/REX/Shutterstock (9058753x) The Screen Actors Guild Awards actor statue for the 22nd Annual Screen Actors Guild Awards on display at the TCL Chinese Theatre, in Los Angeles 22nd Annual SAG Awards - Actor Statue Photo Call, Los Angeles, USA
Vágólapra másolva!
A hollywoodi színészcéh (SAG) márciusról április elejére halasztotta díjátadó gáláját, miután az amerikai lemezakadémia a közelmúltban bejelentette, hogy éppen aznap adná át díjait, amikor a színészek akarták.
Vágólapra másolva!

A hollywoodi színészcéh a játékfilmes és televíziós színészi alakításokat díjazza évente. A szakmai érdekképviseleti szervezet eredetileg március 14-re hirdette meg idei díjátadó gáláját, ám a szervezők a dátumot szerdai közleményük szerint április 4-re változtatták.

A döntést az előzte meg, hogy a Grammy-díjakat odaítélő amerikai lemezakadémia januárra tervezett díjátadó ceremóniáját a pandémia miatt a múlt héten március 14-re halasztotta.

A SAG rögtön tiltakozott az időpontütközés miatt. A színészeket képviselő szervezet "rendkívüli csalódottságának" adott hangot, és emlékeztettek arra, hogy díjátadójuk március 14-i dátumát már tavaly júliusban bejelentették.


A SAG szerdai közleményében ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a két szervezet, a színészcéhnek és a lemezakadémiának sok közös tagja van és számos területen együtt lép fel a művészek képviselete érdekében.

Mint írták, a jelenlegi körülmények közepette nincs könnyű dolga a televíziós díjátadók szervezőinek, de kölcsönös érdekük, hogy sikeres legyen az idei díjszezon, és ezen továbbra is együtt dolgoznak testvérszervezeteikkel - idézte a Variety.com.

A hollywoodi portál emlékeztetett rá, hogy tavaly is ütközött egymással a SAG és a lemezakadémia díjátadójának dátuma, és ezért a SAG egy héttel előrehozta gáláját.


A színészcéh közleménye szerint a 27. díjátadó ceremóniájukat a TNT és TBS televízió közvetíti április 4-én.