A világ legidősebb maratoni futójáról, Faudzsa Szinghről készül film Indiában. A deadline.com értesülése szerint a Faudzsa című produkciót Omung Kumar B rendezi.

A Faudzsa a 109 éves, "szikh szupermannek" nevezett maratoni futó életét dolgozza fel, aki számos életkori rekordot megdöntött a maratoni futásban. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.
A forgatókönyvet a Turbanted Tornado című könyv alapján Vipul Mehta írja.Mint a rendező elmondta, Faudzsa Szingh történetével azt akarja bemutatni, hogy a főhős hogyan tudott megküzdeni az egészségi állapota, kora és a társadalom által elé gördített akadályokkal puszta erejére támaszkodva.

 

Faudzsa SzinghForrás: AFP/Arif Ali

Gyönyörű történet egy olyan emberről, aki világhírűvé válik, amikor felfedezi magában a maraton iránti szenvedélyt és életútja az emberiségre is hatással van  

- fogalmazott a filmmel kapcsolatban a producer Kunal Shivdaszani.
Faudzsa Szingh 1911. április 1-jén - akkor még brit gyarmatnak számító - Indiában született.
Az indiai csodafutó, akit "turbános torpedó" néven is emlegetnek, mert a versenyeken turbánban jelenik meg, korábban elmondta, hogy sportpályafutását a hitnek és a pozitív gondolkodásnak köszönheti. Nincs semmifajta csodareceptje, nem használ semmilyen életelixírt, csak fut, fut és fut.