A világ legidősebb maratonistájáról forgatnak filmet Indiában

MARATHON-PAK-IND-ATHLETE-SINGH Horizontal OFFBEAT
World's oldest marathon runner, 94 year old Fauja Singh (C) gestures before the start of a short version of 6 kilometers International Marathon in Lahore, 30 January 2005. Singh born in Indian Punjab and now residing in London, has the unique distinction of taking part in record six full marathons in London, besides competing in similar events in other parts of the world. AFP PHOTO/Arif ALI (Photo by ARIF ALI / AFP)
Vágólapra másolva!
A világ legidősebb maratoni futójáról, Faudzsa Szinghről készül film Indiában. A deadline.com értesülése szerint a Faudzsa című produkciót Omung Kumar B rendezi.
Vágólapra másolva!

A Faudzsa a 109 éves, "szikh szupermannek" nevezett maratoni futó életét dolgozza fel, aki számos életkori rekordot megdöntött a maratoni futásban. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.

A forgatókönyvet a Turbanted Tornado című könyv alapján Vipul Mehta írja.

Mint a rendező elmondta, Faudzsa Szingh történetével azt akarja bemutatni, hogy a főhős hogyan tudott megküzdeni az egészségi állapota, kora és a társadalom által elé gördített akadályokkal puszta erejére támaszkodva.

Faudzsa Szingh Forrás: AFP/Arif Ali

- fogalmazott a filmmel kapcsolatban a producer Kunal Shivdaszani.

Faudzsa Szingh 1911. április 1-jén - akkor még brit gyarmatnak számító - Indiában született.


Az indiai csodafutó, akit "turbános torpedó" néven is emlegetnek, mert a versenyeken turbánban jelenik meg, korábban elmondta, hogy sportpályafutását a hitnek és a pozitív gondolkodásnak köszönheti. Nincs semmifajta csodareceptje, nem használ semmilyen életelixírt, csak fut, fut és fut.