Robin Wright első, rendezőként jegyzett nagyjátékfilmje a Sundance Filmfesztiválon debütált vasárnap. A Land című dráma főszerepét is a színésznő alakította, aki korábban a Kártyavár című tévésorozat tíz epizódját rendezte.

A hibrid formában, online és mozis vetítésekkel is zajló független filmfesztiválon Wright filmje premierjén arról beszélt, hogy a tévésorozattal szerzett tapasztalat bátorította fel arra, hogy belevágjon egy játékfilm megrendezésébe.
A Land egy csodálatos vidéken, a wyomingi vadonban játszódik, a film főhőse, Edee (Robin Wright) oda menekül, hogy egyedül legyen a gyászával. Egy civilizációtól elzárt kunyhóban, autó és telefon nélkül, egyedül magára hagyatkozva próbál életben maradni a vadonban, mindaddig, míg egy helyi vadász a segítségére nem siet.

Wright a fesztivál online közönségtalálkozóján elmondta: azért forgatta le ezt a filmet, mert arra akart emlékeztetni, hogy "szükségünk van egymásra". 

 

Sok viszontagsággal szembesülünk, és a nehéz időkön általában egy másik ember együttérzése és kedvessége segít át minket. A jelen helyzetben azt hiszem, mindannyian azonosulni tudunk ezzel  

- fűzte hozzá az 53 éves színész-rendező.

A filmet 29 napig forgatta Kandában, Alberta államban, stábja 2400 méteren építette fel a farönkházat, ahol a történet játszódik. A forgatás nem volt könnyű, számos problémával, például a szélsőséges időjárással kellett megküzdeniük. A film egyik jelenetében Edee egy medvével kerül szembe. Ezt a felvételt azonban nem a hegyekben rögzítették, mert félő volt, hogy a betanított medve találkozik vadon élő társaival. Egy medve ugyanis gyakori vendég volt a forgatáson, alkalmanként hamburgert is lopott a stáb asztaláról.

 

A filmet a Variety.com "szépséges haikunak" nevezte, a Deadline.com pedig arról írt, hogy Wright rendezőként és színészként is sikeresen helytállt.  


A Land-et február 12-től moziban is bemutatják, ami lehetővé teszi, hogy bekapcsolódhasson az idei Oscar-versenybe.
A Sundance Filmfesztiválon 72 filmet vetítenek streamingszolgáltatás segítségével. A Robert Redfod alapította független filmes mustra szerdán ér véget.