Jesse Plemons lesz a Martin Scorsese rendezte, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro nevével fémjelzett Killers of the Flower Moon férfi főszereplője. A színész szerepelt korábban a rendezőnél Az ír című filmben, valamint olyan alkotásokban, mint A Pentagon titkai és A befejezésen gondolkozom. 

Mint korábban hírt adtunk róla, a film David Grann bestsellere nyomán készül: a szerző a múlt század elején Oklahomában történt sorozatgyilkosságok nyomába eredt. Az 1920-as években Amerika leggazdagabb emberei közé tartoztak az Oklahomában élő Osage indiánok, miután kiderült, hogy földjeik alatt hatalmas olajmezők húzódnak. Gazdagságukért azonban hatalmas árat fizettek: sorra gyilkolták meg őket.

Plemons a Tom White nevű FBI ügynököt formálja majd meg, ő vezeti a nyomozást a gyilkosságok ügyében. A szerepet eredetileg DiCaprio játszotta volna, de ő végül egy mellékszerepre lépett vissza. 

Jesse PlemonsForrás: AFP/2020 Getty Images/Frazer Harrison

 

Az FBI az őslakos Mollie Brukhart testvére, Anna meggyilkolása ügyében indított vizsgálatot, ez lett a szövetségi nyomozóiroda első nyomozása, melyet sorozatgyilkosság ügyében folytatott.
Lily Gladstone alakítja a filmben Mollie Brukhartot, Ernest Brukhart (DiCaprio) feleségét, Robert De Niro pedig Brukhart nagybátyját, a befolyásos helyi birtokost játssza.