John Travolta amerikai filmcsillag eladja 5 millió dolláros (1,5 milliárd forint), 20 hálószobás óceánparti otthonát, ahol tavaly nyáron meghalt feleségével, Kelly Prestonnal élt.

A Szombat esti láz és a Pomádé sztárja nemrég hirdette meg a Maine állambeli Islesboro szigetén álló óceánparti házát 5 millió dolláros áron - írta a Portland Press Herald helyi lap.
A pár 1991-ben, friss házasként vásárolta az ingatlant, amit "nagyon sötét és komor" helyből ragyogó családi otthonná alakított - derült ki az Architectural Digest egy 1999-es cikkéből. Az 1903-ban épült, 1006 négyzetméteres ház az óceán partján, egy több mint 19 hektáros birtokon áll.

 

John TravoltaForrás: LARRY BUSACCA

A filmszínész az Architectural Digestnek elmondta, azután vásárolták meg az épületet, hogy meglátogatták Kirstie Alley kollégájukat a szigeten álló otthonában. Azt mondták, mindig akkora házat szerettek volna, ahol nagy családjuk minden tagja helyet kaphat.
Preston, aki többek között a Jerry Maguire - A nagy hátraarc című filmben, valamint Arnold Schwarzenegger oldalán, a Ikrek-ben játszott, tavaly halt meg a mellrákkal vívott kétéves küzdelme után. 57 éves volt.Első gyerekük, Jett 2009-ben hunyt el egy rohamot követően, ami a család nyaralójában, a Bahamákon érte.

Travolta az 1970-es években lett világhírű, kétszer jelölték Oscarra, először 1977-ben a Szombat esti láz, majd 1994-ben, a Ponyvaregény főszerepéért.