Vágólapra másolva!
A távmoziban rendezik meg a 13. Budapesti Építészeti Filmnapokat március 4. és 13. között. Az idei mustra fő témái az újrakezdés és újrakapcsolódás lesz.
Vágólapra másolva!

A fesztivál több mint egy tucat, díjakkal már elismert és újonnan debütáló filmet mutat be az idei Reconnect mottóhoz kapcsolódóan. Az idei programba a szervezők csaknem 20 ország nevezői közül válogatták ki az alkotásokat - olvasható a tájékoztatóban.

Ebben az évben a nyitófilm a koppenhágai hulladékégető megvalósulásának folyamatát követi végig.

A Hegy a városban című dán alkotás a modern városi infrastruktúrák fogyasztásra gyakorolt hatásának összefüggéseit vizsgálja.

Inspiráló példákat láthatnak a nézők a funkciójukat vesztett épületek újrahasznosítására, a közösségi lakhatás előremutató megoldásaira, valamint megismerkedhetnek egy utópisztikusnak tűnő projekttel, amely egy szolidáris falu létrehozására tesz kísérletet.

Megjelenik a filmekben egyebek mellett a világ leghosszabb épületeként számon tartott, németországi Rügen szigetén lévő Prora üdülőkomplexum és egy Miamiban lévő extravagáns idősek otthona.

A vetítéssorozat zárófilmje Andrea Segre olasz alkotó Molekulák című filmje lesz, amely 2020 februárja és áprilisa között készült, amikor a római rendező a lezárások miatt Velencében ragadt.

A személyes archívumokból és a velencei lakosokkal történő találkozásokból építkező film a város és a víz kapcsolatát boncolgatja, miközben megmutatja, hogyan élték-élik meg a helybeliek azt a váratlan űrt, amely Velencét és a világ nagy részét felforgatta.