Bemutatták a Berlinalén Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című filmjét is

Vágólapra másolva!
Bemutatták szerdán a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale) Fliegauf Bence Rengeteg - Mindenhol látlak című alkotását. Idén a neves fesztivál nagyjátékfilmes versenyprogramjában két magyar film szerepel.
Vágólapra másolva!

A másik magyar alkotást, Nagy Dénes Természetes fény című moziját kedden mutatták be a Berlinalén.

Az első részhez hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol a film, amelyben a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert.


A filmben többek között olyan színészek szerepelnek, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli, Végh Zsolt és Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a majdnem százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

A Fraktál Film és az M&M Film gyártásában készült alkotás világforgalmazója az innovatív alkotásokra specializálódott Films Boutique lett.

A film producerei Mesterházy Ernő, Fliegauf Bence és Mécs Monika, a co-producerek Pataki Ági és Kovács Gábor, az operatőrök Gyuricza Mátyás és Nyoszoli Ákos, a vágók Gelencsér Terence Gábor, Kiss Wanda és Kovács Dávid. A film zenéjét Fliegauf Bence, Beke Tamás, Fancsikai Péter szerezte - olvasható a közleményben.

A Berlinalét idén közönség és filmcsillagok nélkül, online szakmai rendezvényekkel és vetítésekkel rendezik meg ezen a héten.

A szemle 71 éves történetében először két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért. A két magyar film 13 munkával versenyez az Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért. A szakmai programok ideje alatt a nemzetközi zsűri is dolgozik, döntéseiket pénteken ismertetik. A testületet az Arany Medvével az utóbbi években díjazott művészek közül válogatták ki.

Meghívták Enyedi Ildikót is, aki 2017-ben vitte el a fődíjat Testről és lélekről című filmjével.


Az idei nyertesek névsorának kihirdetésével nem ér véget a 71. Berlinale. Valamennyi szekció összes filmjét bemutatják a nagyközönségnek is, a Berlinale Summer Special című rendezvénysorozatban, a nyilvános vetítéseket június 9-től június 20-ig tartják meg, ha a járványhelyzet megengedi.