Ismét az Avatar minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje

Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmben
Sam Worthington és Zoe Saldana az Avatar című filmben
Vágólapra másolva!
Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje – írja a BBC hírportálja.
Vágólapra másolva!

A 2009-ben bemutatott film tíz éven át birtokolta a címet, amíg meg nem jelent 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték.

Miután az elmúlt hétvégén az Avatar-t ismét bemutatták a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában is, 2,8 milliárd dollár (862,5 milliárd forint) fölé emelkedett a film világszintű, teljes bevétele.


A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik néhány hónapja ismét nyitva vannak.

James Cameron Oscar-díjas filmje csak pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjáték-ot – közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.


A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett az ugyancsak James Cameron rendezte Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.

Cameron jelenleg az Avatar négyrészes folytatásán dolgozik.

A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható.

– mondta az Avatar producere, Jon Landau.

Mielőtt ismét bemutatták Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban 760 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig mintegy 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.