Sharon Stone The Beauty of Living Twice című új memoárjában arról ír, hogy a saját gázsijából fizette ki Leonardo DiCapriót, akit a TriStar stúdió nem akart leszerződtetni az 1995-ös Gyorsabb a halálnál mellékszerepére. 

 

A fiatal Leonardo DiCaprio volt az egyetlen, aki zseniális volt a meghallgatáson. Bejött és rögtön sírni tudott, ahogy az apja szeretetéért könyörgött haldoklás közben.   

- írja Stone, aki szerint a stúdió nem akarta kis névnek adni a szerepet (pedig a színésznek már volt egy Oscar-jelölése a Gilbert Grape-ért). 

 

A stúdiónál azt mondták, ha ennyire akarom, fizessem a saját gázsimból, úgyhogy így is tettem.   

 

Gyorsabb a halálnál (Sharon Stone)Forrás: Fórum Home Entertainment Hungary

A színésznő, aki producerként is jegyezte a filmet, arról is írt, hogy Sam Raimi rendezőért is ő kardoskodott. Szerinte a Gonosz halott rendezőjét B-filmesnek tartották, de ő kiállt mellette, és amikor a stúdiónál megtudták, hogy a rendező nagyon olcsón dolgozna a lehetőségért cserébe, felvették. 

 

Ha egy színésznő produceri kreditet kap, az általában csak a hiúságról szól, azaz kifizetnek, de be kell fognod a szád és elállni az útból. Ez viszont alapvetően illegális, én megmondtam nekik, hogy szeretnék törvényesen dolgozni. Nem voltak boldogok.   

- magyarázta Stone.