A chicagói hetek tárgyalása és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmek nyerték el a legtöbb díjat az Amerikai Filmszínészek Céhétől (SAG), a tavaly augusztusban 43 évesen elhunyt Chadwick Bosemant szakmabeli társai a legjobb férfi főszereplő díjával ismertek el.

A SAG történetében először fordult elő, hogy a filmes kategória mind a négy díját etnikai kisebbségek képviselői kapták. A hollywoodi színészcéh a játékfilmes és televíziós színészi alakításokat díjazza évente. A SAG 27. díjkiosztó gálája a járványhelyzet miatt nagyon visszafogott volt: hiányzott a bevonulás a vörös szőnyegen, az előre felvett rendezvényt zoomon közvetítették, az egyórás műsort a TBS és TNT televíziókon követhették a nézők.
A vietnami háború elleni tiltakozások idején, 1968-ban játszódó A chicagói hetek tárgyalása című film színészgárdája - köztük Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Frank Langella és Mark Rylance - kapta a színészcéh mozis fődíját. Langella szerint az elismerés Aaron Sorkin rendező érdeme, "aki a film hangja és lelke". 

Ma Rainey: A blues nagyasszonya (Chadwick Boseman)Forrás: Netflix


Chadwick Boseman a filmes díjszezon újabb díját nyerte el posztumusz a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmben nyújtott alakításáért, amivel a legnagyobb esélyessé vált az április 25-én odaítélendő Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában.
Viola Davis kapta a legjobb színésznő díját a Ma Rainey: A blues nagyasszonya címszerepének megformálásáért.A koreai nyelvű családi dráma, a Minari szereplőjének, Jon Ju Dzsung neves dél-koreai színésznőnek ítélték oda a legjobb női mellékszereplő, Daniel Kaluuyának, a Judas and the Black Messiah című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat.