Hobo emlékezik meghalt barátjára, Szomjas Györgyre

Kopaszkutya
Vágólapra másolva!
Földes László, Hobo a Facebookon búcsúzott el Szomjas Györgytől. 
Vágólapra másolva!

Megrendülten értesültem, hogy elhunyt Szomjas György filmrendező, aki a hatvanas évek közepétől barátom volt. A „Kopaszkutya" mellett a „Tündérszép lány" filmjében is szerepeltem, és még a Hobo Blues Band előtti időkben is számtalan alkalommal adott könyveket, melyek a rockzenével és az akkori ellenkultúrával foglalkoztak, így segítve felkészülésemet, hogy zenekart alapítsak.

Jelen voltam, amikor 1968-ban felvetette Baksa Soós Jánosnak, hogy a Kex együttessel zenésítsék meg a „Tiszta szívvel" és „A hetedik" című József Attila-verseket.

A Hobo Blues Band pályafutását mindvégig követte, rengeteg koncerten és klubesten is megjelent. Az előadóestjeimre is eljárt, kritizált és tanácsokat adott.

Rengeteg időt töltöttünk együtt a „Kopaszkutya" forgatókönyvének írása és az előkészületek idején. Bár a filmet sikerült átvinnie a cenzúrán, a lemezt azonban nem, ettől függetlenül folyamatosan biztatást és megerősítéseket kaptam tőle a zenekar következő éveiben is.

Még az utolsó időben is tervezett újabb filmet, melynek előkészítéséhez interjút készített velem, és kérdezte, hogy számíthat-e rám?

Elkötelezett rajongója volt a népzenének, és mélyrehatóan ismerte a blues műfaját is.

Végtelenül kedves személye örökké hiányozni fog nekem.

2021.április 8., Hobo