Horvát Lili, Lichter Péter és Forgács Péter filmje is szerepel a kedden kezdődő, a pandémia miatt idén online megrendezett wiesbadeni GoEast filmfesztivál programjában.

Az április 26-ig tartó fesztiválon 17 játékfilm és dokumentumfilm verseng a tízezer euróval járó Arany Liliom-fődíjért. A versenyprogramban vetítik Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét is.
Lichter Péter Barokk femina című 66 perces kísérleti filmjét a Bioscop szekcióban mutatják be, Forgács Péter A dunai exodus című 1998-ban készült dokumentumfilmjét és Wittgenstein - Tractatus című 1992-es rövidfilmjét pedig az Anti-Oscar válogatásban láthatja a közönség.

Felkészülés meghatározhatatlan ideig tartó együttlétreForrás: Mozinet


A fesztivál központi témája idén "a közép- és kelet-európai filmes táj, amely részben mitologizált, és amelyet most a programunkban szereplő jelenlegi filmekben új szemszögből szemléljük" - fogalmazott Heleen Gerritsen fesztiváligazgató.
A Német Filmintézet és Filmmúzeum szervezésében zajló filmfesztiválon 38 ország 92 filmjét láthatja a közönség internetes platformon.