Maga Darth Vader sem tudta, hogy ő Luke Skywalker apja

- Horizontal
(FILES) This file photo taken on April 27, 2013 during a Star Wars convention in Cusset, central France, shows David Prowse, the British actor behind the menacing black mask of Star Wars villain Darth Vader, who died aged 85 his agent said on November 29, 2020. (Photo by Thierry ZOCCOLAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Árverésre bocsátják májusban Angliában az első Star Wars-trilógiában Darth Vadert alakító, tavaly elhunyt David Prowse A birodalom visszavág című epizódhoz készült forgatókönyvpéldányát, amelyből arra is fény derül, hogy a történet egy fontos részét még a szereplők elől is eltitkolták.
Vágólapra másolva!

Prowse fekete ruhában és a hírhedt sisakban játszotta a sötét nagyurat a Star Wars-trilógiában, de a karakter hangját James Earl Jones adta a szerephez, és az ő szájából hangzott el a híres sor is, amelyet Luke Skywalkernek mondott: "Én vagyok az apád". Prowse forgatókönyvében nem szerepelt ez a sor, más szöveg volt helyette.

- olvasható a forgatókönyvben.

David Prowse Forrás: AFP/Thierry Zoccolan

Andy Stove, az árverést szervező East Bristol Auctions vezetője a CNN online kiadásának elmondta, hogy az alkotók a szereplők elől is eltitkolták, hogy Darth Vader Luke apja, nehogy kiszivárogjon a forgatásról, és csak 3-4 szereplő tudott róla.

Az amerikai James Earl Jonest azért kérték fel arra, hogy Darth Vader hangja legyen, mert Prowse brit kiejtése nem illett a szerephez.

Stove szerint Prowse az 1977-ben bemutatott Star Wars: IV. rész - Egy új remény felvételeikor nem is tudott arról, hogy nem az ő hangján szólal majd meg Vader, és meglepődött, mikor később ezzel szembesült.

A színész forgatókönyvpéldányát, amelynek minden lapján szerepel a Vader felirat, 2500-4000 fontra (1-1,7 millió forintra) becsülik.

Az árverést május 4-én, a Star Wars-napon tartják, a dátum angolul (May the fourth) a Star Wars híres mondását idézi: May the force be with you (Az erő legyen veled).