Vágólapra másolva!
Új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét. A Veszprém-Balaton régióban lesz az új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, 2021. június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a legújabb alkotásokat bemutassa a nagyközönségnek és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen. A Magyar Mozgókép Fesztivál szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Az esemény záróakkordjaként június 26-án adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.
Vágólapra másolva!

Június 23-26. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban rendezik meg a Magyar Mozgókép Fesztivált.

A korábban Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét majd Magyar Mozgókép Szemle néven tartott hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik nyári, felszabadult, vízparti életérzésével ötvözve a jövőben a magyar filmes-televíziós szakma és a közönség népszerű találkozóhelye kíván lenni.

Legendás televíziós seregszemle volt már korábban Veszprémben, ezt a hagyományt folytatja a Magyar Mozgókép Fesztivál friss magyar filmekkel, szabadtéri vetítésekkel, nemzetközi fesztiváldíjas és népszerű közönségfilmek premierjével, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal.


A Magyar Mozgókép Fesztiválon az év legjobb magyar játékfilmjeit, dokumentumfilmjeit, tévéfilmjeit, animációs és kisjátékfilmjeit láthatja a közönség, és több film premierjét is ott tartják majd. A fesztivál záróünnepségén kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására.