Mint írtuk, május közepén az Álmomban megcsaltál című előadással nyit újra a Thália Színház: a nyitás fontosságáról, a közönség visszacsábításáról és a műsorról Kálomista Gábor ügyvezetőt kérdeztük telefonon. 

Megszenvedtük az elmúlt időszakot: mindenkinek nagyon nehéz volt átélni, hogy teljes bizonytalanságban próbálunk színházat csinálni, aztán teljesen bezárunk, és aggódunk egymásért.

- mondta Kálomista Gábor a koronavírus-járvány utóbbi hónapjairól. Mint elmondta, 

 

a színház alapvető funkciója, hogy közönség előtt tartson előadásokat. Most a járványügyi hatóságok úgy ítélték meg, hogy megnyílt erre a lehetőség. A funkciónk betöltésénél nagyobb öröm nincsen.   

Kálomista GáborForrás: Mediaklikk.hu

Kálomista Gábor az újranyitásról elmondta, hogy

 

május 14-én egy különleges estével nyitunk: az Álmomban megcsaltál című darab előpremierjét a Semmelweis Egyetem orvosainak, ápolóinak és egészségügyi dolgozóinak ajánlottuk fel, így köszönve meg nekik a koronavírus elleni küzdelmet, és azt, hogy kinyithattunk.  

Május 15-től pedig folyamatosan játszanak: 

A Thália népszerű színház, jó darabokkal, és rögtön egy premierrel kezdünk: remélem, az Álmomban megcsaltál című előadásunk felkelti annyira a nézők érdeklődését, hogy a járványügy által előírt védelmi intézkedések ellenére lesz kedvük eltölteni egy remek estét a színházban

- mondta Kálomista Gábor. Már csak azért is érdemes látogatni a Thália előadásait, mert mint  Kálomista Gábor is mondta, közeleg a nyári szezon:

Június második hetében már korábban is zárni terveztünk, mivel még vár ránk egy felújítás a színházban. Viszont a nyáron a vidéki közönség láthatja majd sokat a társulatot, július közepétől pedig gőzerővel elkezdünk próbálni a szeptember eleji nyitáshoz.