Csodatévő apácáról szól az Elemi ösztön rendezőjének új filmje

Sharon Stone az Elemi ösztön-ben
Vágólapra másolva!
A cannes-i fesztivál hivatalos programjának versenyfilmjei között mutatják be Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmjét a francia Virginie Efirával a főszerepben - közölték szerdán a szervezők Párizsban.
Vágólapra másolva!

Az Elemi ösztön rendezőjének legújabb alkotását már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A holland rendező visszatérő vendég a Croisette-en, de díjat még soha nem nyert.

A 2018-ban forgatott történelmi dráma megtörtént események alapján készült, Virginie Efira mellett a főbb szerepekben Charlotte Rampling és Lambert Wilson látható.

Sharon Stone az Elemi ösztönben Forrás: Empire


A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott többi film listáját május 27-én teszik közzé a szervezők.


A cannes-i fesztivál egy év után a filmes világ legjelentősebb eseménye lehet, miután az elmúlt hónapokban a nagyobb filmfesztiválokat a koronavírus-járvány miatt csak interneten tudták megtartani.