Ma jelenik meg Glenn Close első lemeze

Glenn Close visszavonul egy időre
Glenn Close poses in the press room during the 24th Critics' Choice Awards at Barker Hangar Santa Monica airport on January 13, 2019 in Santa Monica, California. (Photo credit should read "FPA/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
Pénteken jelenik meg Glenn Close Oscar-jelölt színésznő új albuma, amelyet a Grammy-díjas dzsesszszaxofonos-zeneszerzővel, Ted Nash-sel készített.
Vágólapra másolva!

A Transformation: Personal Stories of Change, Acceptance, and Evolution (Átalakulás: Személyes történetek a változásról, elfogadásról és fejlődésről) című lemez egy 11 számot tartalmazó dzsesszalbum, amely egyebek mellett olyan fajsúlyos témákat dolgoz fel, mint a faji kérdések, a politika vagy az identitás.

Close, Nash és a vendégként meghívott művészek a New York-i Lincoln Centerben vették fel a lemez anyagát az intézmény zenekarával tavaly, még a koronavírus-járvány kitörése előtt.

Nash, a Lincoln Center dzsesszzenekarának tagja szerezte a zenét a Close által kiválasztott szerzők, köztük a költő Ted Hughes és Conrad Aiken, valamint a biológus E.O. Wilson és a színműíró Tony Kushner szövegeire. Close három számban hallható a lemezen.

Glenn Close Forrás: Full Picture Agency/FPA/Fpa


A 74 éves színésznőt főleg filmszerepei miatt ismeri a közönség, amelyekért nyolc alkalommal Oscar-díjra jelölték, emellett három Emmy-díja is van televíziós alakításaiért és három Tony-díjat is elnyert színházi munkáiért. A nyolcvanas években háromszor Grammy-díjra is jelölték.

Egy Golden Globe-jelölését a legjobb eredeti filmdal kategóriában kapta a 2011-es Albert Nobbs című film Lay Your Head Down című számáért, amelynek társszerzője volt.

A filmben Close színészként, producerként és forgatókönyvíróként is dolgozott.

Close a lemez megjelenésével kapcsolatban megszólalva elárulta:

Van egy Gibsonja, el is kezdett leckéket venni, de végül egy forgatás miatt abba kellett hagynia, és később már feledésbe ment az egész terv.