Ingyen látható online Mads Mikkelsen friss Oscar-díjas filmje

DRUK
Mads Mikkelsen
Vágólapra másolva!
A Lux Közönséghéten lesznek online megtekinthetők az idei Lux közönségdíjra jelölt filmek május 16-ig, a Festival Scope oldalán megtalálható LuxVirtual Cinema jóvoltából - közölte az Európai Filmakadémia.
Vágólapra másolva!

A tájékoztató szerint a Lux Európai közönségdíj idei három jelölt filmje: Thomas Vinterberg dán alkotó Még egy kört mindenkinek című drámája, Alexander Nanau roman alkotó Kollektíva című dokumentumfilmje és Jan Komasa lengyel rendező Corpus Christi című filmdrámája.


Az európai közönség május 23-ig szavazhat a filmekről egytől ötig terjedő skálán osztályozva azokat, ami az összszavazatok felét teszi majd ki. A maradék ötven százalékot az Európai Parlament tagjainak szavazatai adják, a képviselők szavazása még folyamatban van.

Mads Mikkelsen (Még egy kört mindenkinek) Forrás: Henrik Ohsten/Henrik Ohsten


A győztest június 9-ei díjkiosztón hirdetik ki az Európai Parlament plenáris ülésén. Az elismeréseket David-Maria Sassoli, az Európai Parlament elnöke adja át a meghívott partnerek és a jelölt filmek képviselőinek jelenlétében.

A Lux közönségdíj az Európai Filmakadémia és az Európai Parlament kezdeményezése, az Európai Bizottság és az Europa Cinemas együttműködésével.