Idén kivételesen közönségdíjat is oszt a Berlinale. A fesztivál nyári kiadásán a nézők szavazhatnak arról, hogy melyik alkotás tetszett nekik a legjobban - közölték a szervezők. Mint korábban megírtuk, a Természetes fény című film rendezője, Nagy Dénes márciusban elnyerte a legjobb rendezésért járó Ezüst Medvét.

A világ legnagyobb filmfesztiváljai közé tartozó Berlinale idén nem tarthatta meg a hagyományos mustrát a koronavírus-járvány miatt. Helyette márciusban egy online ágazati eseményt tartottak, a fesztiválra meghívott versenyfilmeket is nézők nélkül vetítették. Június 9. és 20. között azonban már közönségfesztivállal kárpótolják a nézőket.
A győzteseket már márciusban bejelentette a zsűri. Az Arany Medve-díjjal Radu Jude román rendező Bad Luck Banging or Loony Porn című filmszatíráját tüntették ki.


Nyáron azonban Berlinale és a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság még egy közönségdíjat is kioszt. A nyári mustrát a tervek szerint szabadtéri mozielőadások formájában rendezik meg.