A Netflix tarolhat a márciusi Oscar-gálán

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
Jövőre is versenyezhetnek az Oscar-díjért olyan filmek, amelyeket mozik helyett a streamingszolgáltatók mutatnak be - közölte az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS), amely bejelentette azt is hogy a 94. Oscar-gálát az eredetileg tervezettnél egy hónappal később rendezik.
Vágólapra másolva!

Az Oscart odaítélő AMPAS közleménye szerint a ceremóniát hagyományos hollywoodi színhelyén tartják 2022. március 27-én.

Eredetileg február 27-én rendezték volna, a változtatást nem indokolták meg.

Az akadémia a koronavírus-világjárvány miatt második alkalommal is lehetővé teszi, hogy a díjra jelölhetők legyenek az elsődlegesen mozis bemutatásra készített filmek, melyeket végül streamingszolgáltatók tűztek műsorukra.

Filmek tucatjai debütáltak - többek között - a Disney+, az HBO Max, a Netflix vagy az Amazon platformján az elmúlt 15 hónapban, amikor a pandémia megfékezése céljából a mozikat is be kellett zárni szerte a világon.

Idén a februárra tervezett Oscar-gálát április végére halasztották, és először tartották a Los Angeles belvárosában álló Union Station épületében.