Russell Crowe

A Gladiátor sztárja közel 30 kilót hízott a Hazugságok hálója (2008) veterán CIA-ügynökének szerepére, amit majdnem 120 kilósan formált meg. Mindezt azok után, hogy A bennfentes szintén túlsúlyosan végigcsinált forgatását követően lefogyott és kigyúrta magát a Gladiátor Oscar-díjjal jutalmazott címszerepére. A hízókúrájáról annyit árult el, hogy "sajtburgert reggeliztem. Az én koromban nagyon kell figyelni, hogy mit eszel. Ha keveset mozogsz és megeszel mindent, amit kívánsz, gyorsan elszabadul a pokol."

 

Matt Damon

A filmkészítők hajlamosan pocakos, tésztaképű CIA-ügynököket elképzelni: Matt Damon is felvitte a maga 15 kilóját a Steven Soderbergh rendezte Az informátor! (2009) főszerepének kedvéért. Ő viszont a Sziriána-beli kollégájával, George Clooneyval ellentétben élvezte minden percét: "Nagyon könnyű volt meghízni, és nagyon jó. Hónapokig mindent megettem, ami a szemem elé került. McDonald's menüket és chipset zabáltam még a forgatás szüneteiben is, és rengeteg barna sört ittam. Maga volt a mennyország."

 

Charlize Theron

A színésznő 15 kilós hízása és felismerhetetlen külleme Oscar-díjat ért A rém című 2003-as film alkalmával, amiben Aileen Wuornos sorozatgyilkost formálta meg. Később a 2018-as Tully (Pszichoanyu) címszerepéért húsz kilót hízott, bevallása szerint főleg chipstől. Mint elmondta, hízni ugyanolyan volt, utána lefogyni viszont korántsem: "A rém idején fiatal voltam, 27 éves, nem nassoltam egy hétig, és utána minden a régi volt. Negyvenesként viszont ez már nem így megy."

 

Christian Bale

Ő valósággal sportot űz a fogyó- és hízókúrákból: a 2004-es A gépész főszerepére 30 kilót fogyott (60 kilóra), majd a Christopher Nolan rendezte Batman-filmekre kigyúrta magát, később pedig két film kedvéért is sokat hízott. Robert De Niro a fáma szerint nem ismerte meg a 2013-as Amerikai botrány forgatásán, amire húsz kilót hízott, száz kiló fölötti súllyal formálva meg a kopaszodó, pocakos Irving Rosenfeldet. Két hónapig fánkon és sajburgeren élt, valamint "mindenen, ami a szemem elé került". A 2018-as Alelnök kedvéért szintén meghízott (ezúttal a pitét nevezte meg mint kedvencét), a filmben Dick Cheney amerikai ex-alelnököt formálta meg.

 

Jared Leto

Az immár Oscar-díjas színész egy 2007-es, kevéssé ismert filmje kedvéért hízott meg: a Chapter 27 alkalmával John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant formálta meg. Korábban fogyott csontsoványra a Rekviem egy álomért drogfüggő főhősének szerepéhez, viszont bevallása szerint az feleennyira sem viselte meg, mint a 30 kiló, amit a Chapter 27-hez magára szedett. Olvasztott jégkrémmel, szójaszósszal és olivaolajjal érte el a roppant látványos hízást. A forgatás után rögtön böjtölni kezdett, állítása szerint tíz napig nem evett, és le is adott gyorsan tíz kilót. "Szerintem sosem leszek már olyan, mint régen, kialakult pár problémám, ami miatt többet sosem csinálnék ilyet" - mondta a sztár a hízókúrájáról.