Sztárok, akik felismerhetetlenre híztak egy szerep kedvéért

"Lars and the Real Girl" New York City Premiere - Arrivals beard gray suit hands in pockets plaid suit smiling, Ryan Gosling, színész
Ryan Gosling érkezik az "Lars and the Real Girl" film bemutatójára a Paris Theater-be 2007. október 3-án, New York-ban
Vágólapra másolva!
Hogyan lehet addig sosem látott, egyszeri és megismételhetetlen karaktert alkotni? Az egyik könnyű módja egészen biztosan az új külső, amit a színész elérhet akár drasztikus hízókúrával is. Marlon Brando ugyan nem direkt hízott meg az Apokalipszis most-ban megformált Kurtz ezredes szerepéhez, de Robert De Niro már tudatosan hízókúrázott az 1980-as Dühöngő bika forgatása közben, bár ott még nem annyira az autentikus karakter megteremtése, hanem inkább a fiatal és az idősebb Jake LaMotta közti kontraszt kihangsúlyozása volt a cél. Azóta szinte klisévé vált a túlsúlyos alakítás a hollywoodi színészek körében, legutóbb Mark Wahlberg hízott felismerhetetlenre hetek leforgása alatt. Összeválogattuk a filmtörténet tíz legnagyobb hízását.
Vágólapra másolva!

Robert De Niro

A színész közel 30 kilót hízott a legendás középsúlyú bokszoló, Jake LaMotta megformálásához, sőt, tette mindezt csak a visszavonult, stand-up komikussá átvedlett bunyós utóéletének bemutatásához. Az aktív bokszolói élet bemutatásához rengeteget edzett (magával Jake LaMottával), majd négy hónapra leálltak a forgatással: ez idő alatt a színész Franciaországban és Olaszországban hízlalta fel magát 66 kilóról 97 kilóra, ami az egészségét is megviselte. Ha van színészi hízókúra, ami mégis megérte, akkor ez az: a filmet máig mesterműnek tartják, De Niro pedig élete első (és egyetlen) főszereplői Oscar-díját kapta meg érte (korábban A keresztapa 2-ért kapott egy mellékszereplőit).

Vincent D'Onofrio

A színészi hízókúra-rekordot alighanem az 1987-es Acéllövedék színésze tartja: mivel Stanley Kubrick rendező túlsúlyosnak és ügyetlennek képzelte el Leonard Lawrence karakterét, a színész harminc kilót hízott, és 130 kilósan formálta meg a fiatal katonát. A színész térdsérülést szenvedett a forgatáson, amit műteni is kellett, és lelkileg is megviselte a túlsúly: "rám se nézett senki, mindig csak a nők hátát láttam, ahogy menekülnek. Az emberek kétszer is elmondtak nekem mindent, mintha hülye lennék" - mondta. A színész gyorsan leadta a felesleget, és később ismét vállalt egy hízókúrát: a 2002-es Igazság helyett forgatására megint felszedett húsz kilót.

Ryan Gosling

A színészt még csak nem is a rendező kérte fel, hogy hízzon majdnem 30 kilót a Komfortos mennyország (2009) főszerepére, hanem ez a saját ötlete volt, amit olyannyira nem egyeztetett Peter Jackson rendezővel, hogy az kirúgta miatta, és Mark Wahlbergnek adta a szerepet. "70 kiló voltam, amikor megkaptam a szerepet, és majdnem százkilósan mentem a forgatásra. Mást gondoltunk arról, hogyan kellene kinéznie a gyászoló apának, szerintem kellett neki a 100 kiló" - mondta a színész, aki olvasztott jégkrémet ivott, ahányszor csak szomjas volt. "Aztán kövér voltam és munkanélküli" - foglalta össze a balul elsült felkészülést Ryan Gosling.

Renée Zellweger

A színésznő 2000 és 2003 között hol hízó-, hol fogyókúrázott: 15 kilót szedett fel a Bridget Jones naplója címszerepére, amiért egy Oscar-jelölést is kapott. Aztán gyorsan lefogyott a Chicago főszerepére (ismét jelölték Oscarra), majd újra meghízott a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!-höz. Napi négyezer kalória bevitelével hízott 15 kilót, és harmadjára is megcsinálta volna a nagy hízást Bridget Jones babát vár-hoz is, de a fáma szerint Sharon Maguire rendező lebeszélte. "A férfiak hirtelen elkezdtek a melleimhez beszélni" - mondta a színésznő arról, milyen volt az élet 15 kiló túlsúllyal.

George Clooney

A színész a 2005-ös Sziriána CIA-ügynökének szerepére hízott közel 15 kilót, mellékszereplőként meg is kapta élete egyetlen színészi Oscar-díját (aztán később kapott egyet producerként is Az Argo-akció-ért). A színész bevallása szerint depressziós lett a napi kilenc étkezéstől: "egy hónapig nem volt más dolgom, mint enni. Olaszországban voltam, és nem vágytam az ételre. Ki ne vágyna enni Olaszországban? Olyan volt, mint mindennap piteevő versenyre menni". A film forgatását sem élvezte: "mindenkinek van olyan éve, amikor tízet öregszik, nekem ez volt az".

Cikkünk folytatódik, lapozzon!