Támogatókat keresnek az őszödi beszédről szóló film alkotói

Vágólapra másolva!
Ugyan még nem tudni, hogy az Elk*rtuk című új mozifilm - amely játékfilmként dolgozza fel az elhíresült Gyurcsány-beszéd történetét - mikor kerül a hazai és külföldi mozikba, finanszírozási háttere azonban már most hatalmas médiaérdeklődést keltett. A Megafilm producerei, Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya állami támogatás nélkül, klasszikus produceri eszközökkel teremtették elő a gyártási költségeket. Az őszödi beszédről készülő filmben nincs közpénz, az alkotók azonban további támogatókra számítanak.
Vágólapra másolva!

A producerek a film finanszírozására vonatkozóan megjelent sajtótalálgatásokra reflektálva döntöttek úgy, hogy publikussá teszik a finanszírozás hátterét. Emellett nyilvános felhívásnak szánják azt, hogy tekintettel a nagymértékű önrészre, kifejezetten várják a további támogatókat, és ehhez kapcsolódóan egy bárki számára elérhető támogatói oldalt is indítottak.

– mondta Helmeczy Dorottya, és hozzátette: Magyarországon a filmek nagyon nagy összegű előfinanszírozással készülnek.

- árulta el a producer.


Kálomista Gábor, a film másik producere elmondta: a közpénzekkel kapcsolatos, állami forrásokról szóló adatok nyilvánosak. „A filmes támogatások mindenki által hozzáférhetőek a Nemzeti Filmintézet honlapján." Kálomista az állami finanszírozás elbírálási folyamatáról elmondta:

A nyilvános támogatói lehetőség mellett azok számára, akik úgy szeretnének az ügy mellé állni, hogy a 2006-os eseményekhez kapcsolódó személyes történetüket akarják elmesélni, vagy fontosnak érzik, hogy beszéljünk a közelmúlt legsúlyosabb hazai politikai botrányáról, az Elk*rtuk című film Facebook-oldalán az alkotók létrehoztak egy Emlékezzünk oldalt. Itt bárki megoszthatja a saját élményét, fotóját, emlékét. Az anyagokból készült kordokumentumok mindenki számára elérhetők lesznek.

Az egyéni támogatók automatikusan meghívást kapnak egy, az Elk*rtuk című filmhez kapcsolódó exkluzív eseményre. Hogy ez micsoda, az hamarosan kiderül a film Facebook-oldalán.

A Megafilm Kft. támogatások fogadására nyitott bankszámlájának a száma: 10300002-10124365-00084909