Négy díjat nyert Spanyolországban a magyar kísértethorror

Post Mortem-Day07 Post Mortem-Day07
Klem Viktor (Post Mortem)
Vágólapra másolva!
Bergendy Péter új filmjét négy díjjal tüntették ki szombat este a Sombra fesztiválon Spanyolországban. A Post Mortem a legjobb film, Zánkay Piros a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr, míg Klem Viktor főszereplő a legjobb színész díját nyerte el.
Vágólapra másolva!

Káprázatos eredménnyel zárult a Spanyolországban június 4-12. között megrendezett fantasy és horrorfilmeket felvonultató Sombra fesztivál, aminek helyszínét Murcia festői szépségű városa adta.

A Bergendy Péter és Hellebrandt Gábor történetéből, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült Post Mortem négy díjat is bezsebelhetett, köztük a legjobb filmért járó elismerést.

Az alkotók közül Zánkay Piros kapta a legjobb forgatókönyv, Nagy András a legjobb operatőr és Klem Viktor a legjobb színész díját.

Klem Viktor (Post Mortem) Forrás: Attila Szvacsek/© Szupermodern Stúdió/Attila Szvacsek

Bergendy Péter új filmje, a Post Mortem tavaly októberben indult el a fesztiválokon, a horrorfilmek legnagyobb presztízsű nemzetközi seregszemléje Sitges-ben és a varsói fesztivál is meghívta fő versenyébe, Triesztben a RAI4 televízió a legjobb filmnek járó különdíját, valamint a Méliès zsűri elismerő oklevelét is elnyerte. Legutóbb Portóban nyerte el a legjobb rendezés és forgatókönyv díját.

A Post Mortem hazai mozibemutatóját október 28-ra tervezik.

Az első világháborút követő spanyolnátha járvány időszaka alatt játszódó borzongató kísértetfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor látható. A Post Mortem a Szupermodern Stúdió gyártásában készült, producere Lajos Tamás és Köves Ábel.

A Post Mortem hat kategóriában jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra: Nagy Andrást a legjobb operatőri munkáért, Balázs Gábort a legjobb hangért, Király Istvánt a legjobb vágásért, Hujber Balázst a legjobb díszletért, Breckl Jánost a legjobb jelmezért és Hámori Dánielt a legjobb maszkért jelölte a Magyar Filmakadémia.

Az ünnepélyes díjátadó június 26-án a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett első Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, Balatonfüreden.