Június 17-20. között ingyenesen megtekinthető három remek vígjáték a FILMIO-n. Az András Ferenc rendezésében készült Veri az ördög a feleségét, Hintsch György A veréb is madár és Makk Károly Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? című emlékezetes alkotásokat nézhetjük meg kiváló minőségben, felújítva. A FILMIO TVOD funkcióval bővült, ami a havi előfizetés helyett a filmenkénti fizetésre ad lehetőséget. Érdemes lesz követni a hetente bővülő kínálatot, hiszen a közeljövőben a mozikból több magyar film egyenesen a FILMIO-ra érkezik. Elsőként érkezett egy szerelmes cukrászlány magával ragadó története, a Hab.

Csütörtöktől vasárnapig három film ingyenesen nézhető a FILMIO-n. 

Makk Károly filmje, a Mit csinált felséged 3-tól 5-ig? a 60-as évek ünnepelt színészeit vonultatta fel, a főszerepben Psota Irént és Darvas Ivánt.  A forgatókönyvet Mikszáth Kálmán Szelistyei asszonyok című kisregénye alapján Hubay Miklós írta.

 

Hintsch György rendezése, A veréb is madár egyszerre figurázza ki a magyar szocializmust és a balatoni extra szolgáltatásokban dúskáló kapitalistákat. 

András Ferenc filmje, a Veri az ördög a feleségét a Kádár-korszak diktatúráját kritizáló társadalmi szatíra, amely érzékletesen festi le a viszonylagos jólétet kínáló „gulyáskommunizmus" világát, miközben fellebbenti a fátylat azokról a problémákról, amelyek a mélyben húzódnak. 

Júniusban elindult a FILMIO TVOD szolgáltatása, ami biztosítja a havi előfizetés mellett a filmenkénti kölcsönzést. Így most már elköteleződés nélkül, csak egy-egy alkotást is meg lehet nézni a Nemzeti Filmintézet streaming platformján. Jelenleg a havi előfizetés díja 1190 Ft, amivel korlátlanul nézhetünk magyar filmeket, a TVOD szolgáltatás díja filmenként változó, 350 - 990 Ft között. A választék túlnyomó többsége angol és akadálymentesített magyar felirattal is elérhető.

A TVOD funkció megjelenésével párhuzamosan a közelmúlt filmsikereivel bővült a kínálat, amiket 990 Ft-os kölcsönzési díjért megnézhetünk a FILMIO oldalán: 

2019 legnagyobb közönségsikere a Kölcsönlakás, a Ruben Brandt, a gyűjtő, a Napszállta, a Tékasztorik 2., a Békeidő, továbbá a világszerte méltatott Akik maradtak és Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre.   

A mozikból egyenesen a FILMIO-ra érkezett Lakos Nóra elragadó romantikus vígjátéka, a Hab. A Kerekes Vica főszereplésével készült film nem kevesebb, mint nyolc kategóriában jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra: a legjobb film, a legjobb elsőfilm, a legjobb női főszereplő, legjobb hang, legjobb díszlet, legjobb jelmez, legjobb maszk és a legjobb zene díjáért versenyez.