A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon lesz Denis Villeneuve kanadai filmes Dűne című sci-fijének világpremierje.

A Frank Herbert azonos című regényciklusa első könyvének első felén alapuló filmet szeptember 3-án versenyen kívül mutatják be - közölték csütörtökön a szervezők. A 78. filmfesztivált szeptember 1. és 11. között rendezik meg.
A Dűne David Lynch általi 1984-es megfilmesítése után Villeneuve a történetet Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaac és Josh Brolin főszereplésével dolgozta fel a Warner Bros. számára. A filmet a mozikban eredetileg 2020 októberében mutatták volna be.

Timothée Chalamet a Dűne című filmbenForrás: Warner Bros.


A velencei filmfesztivál szervezői hagyományos, vörösszőnyeges, közönség előtt megrendezett mustrára készülnek. A nagy filmfesztiválok közül tavaly csupán a velencei rendezett közönség részvételével megtartott, hagyományos, bár a járványügyi korlátozások miatt visszafogott programot.
A fesztivál megrendezése idén különleges jelentőséggel bír Olaszország számára, mivel a járvány utáni újrakezdés szimbóluma. Korábbi bejelentés szerint a filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke az Élősködők Oscar-díjas dél-koreai rendezője, Bong Dzsun Ho lesz. A mustrán Az élet szép című Oscar-díjas film színész-rendezője, Roberto Benigni életműdíjat kap.