Egy egyetemi evezőscsapatról szóló amerikai thriller, a The Novice tarolt a Tribeca Filmfesztiválon - számolt be róla a Deadline.com filmes portál.

Lauren Hadaway első egészestés filmje egy elsőéves egyetemista testileg-lelkileg gyötrő útját mutatja be a kezdő evezőstől a csapat vezető hajójáig. A mozi elnyerte a legjobb amerikai játékfilm díját, a legjobb színésznő a thriller főszereplője, Isabelle Furman lett, Todd Martin pedig a legjobb operatőr.
A legjobb nemzetközi filmnek járó díjat a Brighton 4th kapta. A georgiai birkózóról szóló alkotás szintén három díjat nyert: rendezője, Levan Tediasvili egyben a legjobb színész díját is bezsebelte, és Borisz Fruminnak adták a mezőny legjobb forgatókönyvírójának járó elismerést.


A dokumemtumfilmek között az Ascension lett a győztes, rendezője, Jessica Kingdon egyben a legjobb új dokumentumfilm-rendezők Albert Maysles-díját is megkapta.
A fesztivál közönségdíjasait a jövő héten jelentik be.
A Tribeca Filmfesztiált 2002-ben rendezték meg először azzal az indíttatással, hogy elősegítsék az élet visszatérését Manhattan központjába a New York-i ikertornyokat leromboló terrortámadás után. A fesztivál társalapítója Robert De Niro volt.