Ferdinando Cito Filomarino olasz rendező Beckett című thrillerének világpremierjével kezdődik augusztus 4-én a 74. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál.

A nyitóestet a fesztivál központi helyszínén, a Piazza Grandén lévő szabadtéri moziban rendezik, amely pontosan 50 éve nyílt meg - közölték csütörtökön a szervezők.
Az olasz rendező több mint 10 év után tér vissza a locarnói filmfesztiválra, ahol 2010-ben bemutatta Diarchia című rövidfilmjét.
Beckett című thrillere egy amerikai turista történetét meséli el, aki egy görögországi nyaraláson egy borzasztó baleste után embervadászat célkeresztjébe kerül. A film főszerepét John David Washington alakítja.

John David Washington (Tenet)Forrás: Melinda Sue Gordon


Az augusztus 14-ig tartó fesztiválon John Landis amerikai rendező-forgatókönyvíró-színész kapja az Arany Leopárd-életműdíjat augusztus 13-án. A rendező életműve előtt tisztelegve három alkotását le is vetítik a mustrán.
Az Arany Leopárd-életműdíjat korábban Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Agnes Varda és John Waters is megkapta.