Novemberben érkezik a mozikba a tűzoltós karácsonyi vígjáték

Vágólapra másolva!
Befejeződött Tiszeker Dániel új alkotása, a Nagykarácsony forgatása. A januárban indult 41 napos munka a járvány miatt a márciusra tervezetthez képest végül most ért véget. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt. A mozivásznon többek között olyan művészeket láthat majd a közönség, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla. A film a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.
Vágólapra másolva!

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen.

De a kezdeti csaták után megbékél a vásár furcsa árusaival és a gyerekelőadás szétszórt rendezőjével, Eszterrel. Az érzelmileg felfokozott karácsonyi készülődés lassan rádöbbenti, nem csupán a tériszonyát kell legyőznie, hogy új életet kezdhessen.

Ötvös András Forrás: Takács Attila

Arnoldot Ötvös András (Becsúszó szerelem) alakítja, aki a színészet helyett majdnem a tűzoltó hivatást választotta. „Ezért különösen felemelő pillanat volt, ami az utolsó napon történt. 5 hónap megfeszített munka után egy hosszú, 16 órás forgatási nappal zártuk a filmet - a 40 fokban egy olyan tűzoltóvizsgával, amelyen Ötvös Andrásnak végig kellett mennie egy nehéz fizikai pályán, majd egy égő mozdonyt kellett eloltania. Miután a helyszínen lévő 15 hivatásos tűzoltó végignézte Andris munkáját, sorban tépték le magukról a rangjelzéseiket, tűzoltós felvarróikat, és elismerésül Andris kezébe nyomták."- emlékezik Tiszeker Dániel rendező.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész - köztük 22 gyerekszereplő - vett részt.

„Első játékfilmünk, a #Sohavégetnemérős forgatása során rendkívül szerencsésnek éreztem magam, hogy 32 remek színésszel forgathatok, akkor még álmodni sem mertem arról, hogy a következő filmünkben ezt a számot csaknem megduplázzuk. Óriási öröm volt megálmodni a saját karácsonyi világunkat - saját vásárral, rengeteg gyerekszereplővel, lelkes stábtagokkal és fantasztikus színészekkel. Nem csoda, hogy a karácsonyi hangulat kitartott 5 hónapon át. Biztos vagyok benne, hogy a nézők érezni fogják a vásznon át azt a szeretet és odaadást, ahogy ez a film készült."- mondta a rendező.

Lévai Balázs, producer hozzátette:

Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor. A film a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.