Pedro Almodóvar Madres paralelas című, Penélope Cruz főszereplésével forgatott filmjével kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben.

A spanyol rendező új filmjének világpremierjét szeptember 1-jén tartják a velencei Lidón - jelentették be hétfőn a mustra szervezői. A produkcióban Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is szerepel.
Almodóvar közleményben idézte fel, hogy 38 éve mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon. Nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy új filmjével nyílik meg a rendezvény - tette hozzá.

 

Penélope CruzForrás: Justin Tallis / AFP

A Variety című szórakoztatóipari hírportál szerint Almodóvar a pandémia alatt forgatta a Madres paralelas című produkciót. A rendező legújabb munkájának középpontjában három anya áll - akiket Cruz, Gijón és Smit alakít -, de eltérve az anyasággal foglalkozó olyan korábbi munkáitól, mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség, ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt.
2019-ben Almodóvar Arany Oroszlán-életműdíjat kapott Velencében.A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál hivatalos programját, a versenyfilmek listáját július 26-án hozzák nyilvánosságra.