Meghalt Francoise Arnoul

Xnettoyage actrice française portrait de femme épaule personnalité du cinéma Arnoul Françoise (née en 1931) portrait de studio Vertical DECOLLETE PLAN RAPPROCHE
Françoise Arnoul, 1951 (N° D’INVENTAIRE : U210171_W) MANDATORY CREDIT "RMN-Grand Palais/Ministčre de la Culture - Médiathčque du Patrimoine/Studio Harcourt" (Photo by STUDIO HARCOURT / MINISTERE DE LA CULTURE / Rmn-Grand Palais via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt 90 éves korában Francoise Arnoul, az 50-es évek francia filmcsillaga, Jean Renoir Mulató a Montemartre-on című filmjének sztárja.
Vágólapra másolva!

A színésznő családja kedden jelentette be, hogy Arnoul hosszú betegség után egy párizsi kórházban halt meg.

1931-ben született az algériai Constantine-ban, édesapja tüzérségi tábornok, édesanyja pedig színésznő volt.

Eredetileg táncosnőnek készült, Marokkóban tanult klasszikus táncot. Miután családjával Párizsba költözött, a színészet felé fordult, mert táncosként már nem tudta folytatni tanulmányait. Viszont amikor megkapta első szerepét a L'épave című filmben, éppen egy táncosnőt kellett játszania.

Françoise Arnoul 1951-ben Forrás: Rmn-Grand Palais via AFP


Az 50-es évek szexszimbólumának tartották.

Olyan filmekben láthatta a közönség, mint a Tiltott szerelem, Az éjszaka lányai vagy a Mulató a Montmartre-on.

Utóbbiban Nini szerepét alakította. 1954-ben Henri Verneuil Az ötlábú bika című vígjátékában Fernandel partnere volt, és további négy filmet forgatott a rendezővel.

A kárhozat útja című filmben Jean Gabinnel játszott, és szerepet kapott Radványi Géza Mulat a kongresszus című 1966-ban bemutatott mozijában is.


A hatvanas évektől televíziós filmekben és sorozatokban is vállalt szerepet. Utolsó munkája a 2016-ban bemutatott La cancre volt, Paul Vecchiali romantikus drámája, amelyben a rendező és Catherine Deneuve alakította a főszerepet.

- nyilatkozta egyszer pályafutására visszatekintve.