Meghalt 90 éves korában Francoise Arnoul, az 50-es évek francia filmcsillaga, Jean Renoir Mulató a Montemartre-on című filmjének sztárja.

A színésznő családja kedden jelentette be, hogy Arnoul hosszú betegség után egy párizsi kórházban halt meg.
1931-ben született az algériai Constantine-ban, édesapja tüzérségi tábornok, édesanyja pedig színésznő volt. Eredetileg táncosnőnek készült, Marokkóban tanult klasszikus táncot. Miután családjával Párizsba költözött, a színészet felé fordult, mert táncosként már nem tudta folytatni tanulmányait. Viszont amikor megkapta első szerepét a L'épave című filmben, éppen egy táncosnőt kellett játszania.

Françoise Arnoul 1951-benForrás: Rmn-Grand Palais via AFP


Az 50-es évek szexszimbólumának tartották. Olyan filmekben láthatta a közönség, mint a Tiltott szerelem, Az éjszaka lányai vagy a Mulató a Montmartre-on. Utóbbiban Nini szerepét alakította. 1954-ben Henri Verneuil Az ötlábú bika című vígjátékában Fernandel partnere volt, és további négy filmet forgatott a rendezővel. A kárhozat útja című filmben Jean Gabinnel játszott, és szerepet kapott Radványi Géza Mulat a kongresszus című 1966-ban bemutatott mozijában is.
A hatvanas évektől televíziós filmekben és sorozatokban is vállalt szerepet. Utolsó munkája a 2016-ban bemutatott La cancre volt, Paul Vecchiali romantikus drámája, amelyben a rendező és Catherine Deneuve alakította a főszerepet.

Soha nem érdekelt a karrierem, azokban a filmekben játszom, amelyeket a legjobban szeretek  

- nyilatkozta egyszer pályafutására visszatekintve.