Ütős politikai thrillerrel kezdi meg műsorszórását az új, hazai tévécsatorna

BARON NOIR - Episode 1 Dunkerque Niels Arestrup (Francis Laugier)
Niels Arestrup (Francis Laugier)
Vágólapra másolva!
Az új csatorna indulásakor műsorra tűzött Baron Noir című politikai thriller korábban már több európai országban is nagy sikert aratott. A sokak által csak a francia Kártyavárként emlegetett sorozat első epizódjai már elérhetők, s ezeket további, izgalmas alkotások követnek majd.
Vágólapra másolva!

Július 12-én indult útjára a Direct One TV csatorna, mely elsősorban exkluzív, európai sorozatokkal és országos premierekkel várja közönségét.

A műsorkínálat gerincét főként a Canal+, prémium televíziós tartalmakat készítő, francia médiacsoport által gyártott filmek alkotják majd.

Annak köszönhetően, hogy a csatorna a Direct Now alkalmazásban is elérhető, – mely az előfizetők számára természetesen ingyenes – az egyes epizódok ily módon bárhol, bármikor megtekinthetők. Legyen szó mobiltelefonról, tabletről, okostévéről, vagy laptopról: a műsorok az összes közkedvelt platformon elérhetők, újraindíthatók, illetve 7 napig visszajátszhatók.

A csatorna az elmúlt idők egyik legsikeresebb francia sorozatával, a Baron Noir című politikai thrillerrel kezdi meg a műsorszórást, mely – ahogy minden műsor – a premiert követően felkerül az applikáció videótárába is; itt az egyes epizódok akár két évig is megtalálhatók lesznek.

Korábban főként franciául volt elérhető a hazájában és az Egyesült Királyságban is nagy sikert arató sorozat, azonban az új, magyar tévécsatornának köszönhetően az epizódok ma már magyarul is megtekinthetők:

a Baron Noir egy lebilincselően izgalmas, politikai thriller, dráma,

amely karizmatikus színészi játékkal, dinamikus vágással és kifejezetten szép fényképezéssel szögezte már oda nézők ezreit a képernyők elé Európa-szerte.

A Baron Noir korábban már több európai országban is nagy sikert aratott Forrás: Direct One

A történet szerint a franciaországi elnökválasztási kampány már javában zajlik, és Francis Laugiernek, a Szocialista Párt jelöltjének éppen Jean-Marc Auzanet, leköszönő elnökkel kell szembenéznie, amikor nyilvános vitájuk estéjén egyik leghűségesebb szövetségese és tanácsadója, Philippe Rickwaert, Dunkerque polgármestere, egy rendőrségi füles következtében megtudja, hogy másnap reggel egy razziát követően őrizetbe fogják venni.

Kad Merad, mint Philippe Rickwaert Forrás: Direct One

Attól tartva, hogy a nyomozók felfedezik, hogy a lakásirodájából az elnöki kampányba fektetett súlyos összegek miatt valóban jelentős hiány van, az éjszaka folyamán eltünteti a bizonyítékokat és megpróbálja megszüntetni a keletkezett hiányt, „betömni a lyukakat". Ettől kezdve elszabadul a pokol és alapjaira esik szét a főként politikai szereplők kezdetben stabilnak látszó együttműködése, hiszen az elnökjelölt elfordul jövőbeli pártjának első emberétől.

A Rickwaert-t alakító Kad Merad odaadóan tölti meg alakítását valódi érzelmekkel, mely a lányával, barátaival, kollégáival ápolt kapcsolatában érhető tetten igazán.

Képes határozottan irányítani az őt körülvevő embereket, hiszen egy közülük, ért a különböző társadalmi rétegek nyelvén, s minden hibájával együtt egy nagyon emberi karakter. Ezt minden epizódban másként láttatja a nézőkkel, talán ezért könnyű vele együtt izgulni a választások kimenetelén túlmutató emberi kapcsolataiért is, hiszen a sokat látott, tapasztalt politikus egyszerre bajtárs, barát és apa, aki a három, választott szerepe között meglehetősen vékony jégen táncol, azonban tagadhatatlanul ez adja a Baron Noir feszültségét, dinamikáját is.

Francis Laugier és Philippe Rickwaert Forrás: Direct One

Ellenfele, Francis Laugier a gőgös, számító, pályájának csúcsára törő politikus kész mindent feláldozni a hatalomért, ráadásul az őt körülvevők is ezt erősítik benne, amikor egyszer-egyszer meginogni látszik. A két karakter szinte mindenben különbözik, sorsuk mégis összefonódik, ám a dunkerque-i polgármester az események mozgatórugója, aki kreativitásával és kitartásával látszólag a „magányos harcost" alakítja, de éppen a kapcsolatainak minősége teszi őt valóságossá.

Rickwaert egyszerre bajtárs, barát és apa Forrás: Direct One

A később harmadik főszereplővé váló Amélie Dorendeu jelenléte exponenciálisan értékelődik fel részről részre, hiszen mindkét főszereplőnek célja van vele, sőt egy érzelmi szál is kialakulóban van.

Az első epizódokat izgalmas fordulatok követik majd, ezt egyrészt a karakterek között feszülő, kézzel fogható feszültség, valamint a felállni látszó, legkevésbé sem életszerű szituáció is előrevetíti.

A sorozat több szakmai díjat is elnyert, többek között 2017-ben a francia PROCIREP Awards „Az Év Legjobb Produkciója" díját, illetve 2016-ban a La Film Francais magazin „Legjobb Sorozat" díját is, a főszereplő Philipp Rickwaert-et alakító Kad Meradnak pedig a 'Legjobb Színész'-nek járó díjat ítélte oda a L'Association des Critiques de Séries ugyancsak 2016-ban.

A sorozatot premierje óta minden évben jelölik neves európai filmművészeti díjátadók különféle kategóriáiban,

mely a Guardian szerint a Kártyavár és a Maffiózók tökéletes keveréke.

Korábban csak franciául, esetleg angol felirattal volt elérhető a hazájában és az Egyesült Királyságban is nagy sikert arató sorozat Forrás: Direct One

A Baron Noir-t olyan izgalmas filmsorozatok követik majd, mint a Pros and Cons, a Moscow Noir, a Kemény leckék, a Tökös ötös, vagy a Paris Police 1900. Minden héten összesen 4 új sorozat-epizóddal jelentkezik a csatorna, hétfőnként és csütörtökönként is két-két résszel, 21:30-as kezdéssel. Ezek közül több először, és az elkövetkezendő időszakban kizárólag a most induló csatornán keresztül érhető el hazánkban. Július 26-tól második, augusztus 9-től pedig a harmadik évadával folytatódik a Baron Noir, amely még több izgalmat, váratlan fordulatot és új szereplőket is tartogat a nézők számára.

További információ a csatorna honlapján valamint közösségi oldalain található itt és itt.