Az idei 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebbre sikerült - közölték a szervezők. 

A benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba. A kisjátékfilmes mezőnybe beválogatott filmeket fémjelzi, hogy bekerült a programba a 2021-es Oscar-jelölt Börtönlevelek (The Letter Room, rendezte Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (I'm afraid to forget your face, rendezte Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilmes fődíjas Dustin (rendezte Naila Guïguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazottja, a Nyugdíjasok (Ecore, rendezte Samuel Petthey és Silvain Monney) is.

Oscar IsaacForrás: The Letter Room

Élőszereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes programjában, amiben – szokás szerint - Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a zsűri tetszéséért

- fogalmaz a közlemény.