Vágólapra másolva!
A Tony-díjas Kedves Evan Hansen című Broadway-musical filmes adaptációjával nyílik meg a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben.
Vágólapra másolva!

Cameron Bailey, a TIFF művészeti igazgatója elmondta: a Kedves Evan Hansen-nél nem is találhattak volna jobb nyitófilmet. A Ben Platt és Julianne Moore főszereplésével, Stephen Chbosky rendezésében készült filmet szeptember 9-én vetítik Torontóban.

- hangsúlyozta Bailey.


A mustra műsorában szerepel a 60-as évek Londonjában játszódó Last Night in Soho című produkció Edgar Wright rendezésében, és a The Eyes of Tammy Faye című életrajzi dráma is, amiben Jessica Chastaint láthatják a nézők. Barry Levinson The Survivor című filmje, amelyben Ben Foster alakítja Harry Haft bokszolót szintén ott lesz a kanadai fesztiválon, akárcsak a Clifford, a nagy piros kutya című produkció.

A világpremierek sorában szerepel majd Terence Davies Benediction című filmje Siegfried Sassoon angol költőről, és Justine Bateman rendezői bemutatkozása, a Violet a főszerepben Olivia Munn-nal.


Korábban már beharangozták Kenneth Branagh új filmjét, a Belfast-ot, és Antoine Fuqua The Guilty című produkcióját is. A dokumentumfilmek között tűzik műsorra Alison Klayman munkáját, a kanadai énekes-dalszerzőről, Alanis Morissette-ről készült Jagged című filmet.

A velencei filmfesztivál után Torontóban is láthatja a közönség Denis Villeneuve Dűne című filmjét.

És néhány Cannes-ban szereplő film, köztük a norvég Joachim Trier The Worst Person in the World, valamint a francia Jacques Audiard Paris, 13th District és Mia Hansen-Love Bergman Island című alkotása is eljut a kanadai mustrára.

A fesztivál zárófilmje a kínai rendező, Csang Jimou One Second című filmje lesz.

A kanadai kormány hétfőn közölte, hogy augusztus 9-től megnyílik a határ a koronavírus ellen beoltott amerikai állampolgárok előtt, szeptember 7-től pedig a világ más tájairól érkezők előtt is. A TIFF ezzel együtt azt is tervezi, hogy a sajtó és a filmipar azon tagjai számára, akik nem tudnak odautazni, online hozzáférést biztosít bizonyos filmekhez.

A TIFF szeptember 9. és 18. között zajlik majd a fesztivál hagyományos mozijaiban, Toronto belvárosában.