Az idei Oscar-díjas Chloé Zhao, A nomádok földje rendezője is meghívást kapott a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijébe. A zsűri elnöke Bong Dzsun Ho Oscar-díjas dél-koreai rendező lesz - jelentették be kedden a szervezők.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál zsűrijében az olasz rendező Saverio Costanzo, Virginie Efira belga-francia színésznő, Cynthia Erivo brit színésznő, énekesnő és zeneszerző, Sarah Gadon kanadai színésznő és producer, Alexander Nanau román filmrendező, valamint a kínai származású rendező és filmproducer, Chloé Zhao is helyet kapott. Zhao tavaly A nomádok földje című filmjéért kapta meg az Arany Oroszlán-díjat Velencében. Később a rendezői Oscar-díjat is elnyerte, és alkotása a legjobb film Oscar-díját is elvitte.

A kínai származású amerikai Chloe Zhao kezében a legjobb rendezőnek járó díjjal a 93. Oscar-díjátadó gálán.Forrás: MTI/EPA/Pool/Chris Pizzello


Bong Dzsun Ho Élősködők című filmjéért 2019-ben Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban, majd az amerikai filmakadémia négy Oscar-díját is átvehette.