Cannes után Torontóba is meghívták Enyedi Ildikó filmjét

A feleségem története
Vágólapra másolva!
Meghívást kapott Enyedi Ildikó A feleségem története című új filmje a 46. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválra, amelyet szeptember 9. és 18. között rendeznek Kanadában.
Vágólapra másolva!

A tengerentúl egyik legnagyobb fesztiválján több mint 100 új filmalkotást mutatnak be. Enyedi Ildikó legújabb alkotását a Special Presentation szekcióban vetítik majd.

A feleségem története világpremierje július 14-én volt a 74. Cannes-i Filmfesztiválon, ahol nagy sikerrel mutatták be.

A féltékenység és a szerelmi kétkedés természetrajzát bemutató, csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös, angol nyelvű film Füst Milán több mint húsz nyelvre lefordított, azonos című regényét adaptálja.

A feleségem története Forrás: Mozinet


A film Budapesten, Fóton, Hamburgban és Máltán forgott. Az alkotásban Störr kapitányt Gijs Naber holland színész alakítja, feleségét, Lizzyt pedig Léa Seydoux francia színésznő. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.

A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám volt.

A feleségem története szeptember 23-tól kerül a magyar mozikba.