Bódy Gábor kultuszfilmjét augusztusban mutatják be a Filmión

Vágólapra másolva!
Többek között Gazdag Gyula, Gaál István és Bódy Gábor filmjeivel bővül augusztusban a Nemzeti Filmintézet videotára, a FILMIO kínálata. 
Vágólapra másolva!

A FILMIO műsora továbbra is hetente két filmmel bővül, egy klasszikussal és egy kortárs alkotással. Augusztus 5-én Gazdag Gyula tíz évig betiltott zenés szatírája, az 1974-es Bástyasétány hetvennégy, valamint Erdélyi Dániel 2002-es vizsgafilmje, a nyolcvanas években játszódó Előre! érkezik.

12-én a debütáló heti klasszikus a Zöldár 1965-ből Gaál István rendezésében, a kortárs alkotás pedig a Drifter (2015, rendezte: Hörcher Gábor), amely a játékfilm és a dokumentumfilm határán egyensúlyoz.

Egy hétre rá, 19-től lesz látható az Elveszett illúziók 1982-ből szintén Gazdag Gyula rendezésében, amiben Balzac klasszikus regénye Budapesten éled újra, olyan csodálatos színészekkel, mint Máté Gábor, Udvaros Dorottya és Básti Juli. Szintén adaptáció és szintén 19-én debütál a 2015-ös A fekete bojtár Vitézy László rendezésében, ami Móricz Zsigmond Barbárok című novellája alapján készült.

Augusztus 26-án a 2013-as Hőskeresők érkezik Miklauzic Bence rendezésében, valamint Bódy Gábor 1983-as kultikus klasszikusa, a Kutya éji dala.