Kiderült, mikor láthatjuk Léa Seydoux magyar filmjét

Gijs Naber és Léa Seydoux
Vágólapra másolva!
A 2021. szeptember 10-18. között zajló 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története hazai premierje. A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett azonos című regénye alapján készült alkotás a CineFest Kitekintő szekciójában lesz majd látható és szeptember 18-án ezzel a filmmel zárul a rangos nemzetközi filmes mustra. A négy ország koprodukcióban készült alkotást Gijs Naber és Léa Seydoux főszereplésével, magyar szinkronnal szeptember 23-ától a Mozinet forgalmazásában vetítik a hazai mozik.
Vágólapra másolva!

A feleségem történeté-ben Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életé-ből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja.

Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci: Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától) Ulrich Matthes (A bukás – Hitler utolsó napjai), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), Sergio Rubini olasz színész, valamint Funtek Sándor és Hajduk Károly.



A forgatókönyvet Enyedi Ildikó írta, az operatőr Rév Marcell, a vágó Szalai Károly, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Flesch Andrea, a VFX Supervisor Klingl Béla, a zeneszerző Balázs Ádám. A film vezető produkciós irodája, a magyar Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Muhi András).

A feleségem története magyar, német, olasz koprodukcióban, francia részvétellel, a Nemzeti Filmintézet 1,15 milliárd forintos támogatásával, a német-francia Arte, az olasz RAI, az RTL Klub, az Eurimages és a Kreatív Európa Média közreműködésével készült.

További koprodukciós partnerek a német Komplizen Film, az olasz Palosanto films és a patinás francia Pyramide. A film szeptember 23-ától lesz látható a hazai mozikban a Mozinet forgalmazásában.