James Gunn rendhagyó szuperhősfilmje, a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag érdekelte a legtöbb magyar nézőt a hétvégén: a film nyitóhétvégéjén, augusztus 5. és 8. között több mint 40 ezer jegyet adtak el rá a hazai filmszínházakban.

Kétségkívül a nyár, de valószínűleg az év egyik legszórakoztatóbb filmjét is üdvözölhetjük a The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag képében – írtuk nemrég kritikánkban, s bár a film nem indult rosszul a magyar mozikban, kicsi a valószínűsége, hogy ez lesz a nyár legnézettebb alkotása. Legalábbis a nyitóhétvége adatai alapján: James Gunn filmje ugyanis most 43 456 nézővel nyerte a hétvége sikerlistáját, de korábban (július 8-án) ennél lendületesebben indított például a Budapesten forgatott Fekete Özvegy (90 988), de a legutóbbi hétvégén a Dzsungeltúra is (52 649).

Gunn filmje ennek ellenére 13,5 százalékot javított a top10, és 7,3 százalékot a teljes hazai összkínálat eredményein – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.

A hétvége második helyén a Dzsungeltúra végzett a magyar sikerlistán (35 780 nézővel), a harmadik helyen az Idő áll (18 113 ).

A nyár eddigi legnézettebb alkotása a Fekete Özvegy, amely jelenleg az ötödik a magyar toplistán (7 754 nézővel), a bemutatása óta eltelt 5 hétben eddig 246 878 jegyet adtak el rá.