Először az Origón látható Tolvaly Ferenc zarándokfilmjének előzetese

Szent Ignác útja
Vágólapra másolva!
Megmutatni a láthatatlan, segíteni elmerülni a csendben – nem kevesebbre vállalkozik a zarándokfilmjeiről ismert direktor Szent Ignác útja – Camino Ignaciano című filmje. Az író-rendező El Camino húsz év múlva – Szent Ignác útja című regényéből, Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült alkotás az élet legfontosabb utazására hívja nézőit: egy utazásra saját magunk mély megismerése és megértése felé. A film premierjére szeptember 4-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor.
Vágólapra másolva!

A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A spanyolországi történelmi helyszíneken forgatott 90 perces alkotás közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá.

A filmben szereplő négy fiatal zarándok lelkigyakorlatát az úton egy spanyol jezsuita lelki vezető – José Luis Iriberri SJ – kíséri, aki egyben a nézők lélek-útikalauzává is válik.

A zarándokok Loyolai Szent Ignác, a jezsuita rend alapítójának nyomában járnak, aki népszerűséget hajszoló katonából vált lelki vezetővé, és aki 500 évvel ezelőtt először tette meg a ma már Camino Ignacianóként ismert, Loyolától Manresáig tartó, 640 km-es életváltoztató útját.

Tolvaly Ferenc filmje elsőként mutatja be az út spirituális és vizuális szépségeit.

A Szent Ignác útja azonban nem kizárólag vallásos nézőkhöz szól:

az önismeret, az önfejlesztés minden tudatos ember sajátja, és napjainkban – különösen a pandémia idején – nagyobb jelentősége van, mint valaha.

A film egyaránt hordoz üzenetet az önmagukat keresőknek, a pszichológia iránt érdeklődőknek és a mély lelkiséget vágyóknak és mindazoknak, akik változtatni szeretnének életükön kortól, nemtől és vallási hovatartozástól függetlenül, miközben a spanyol kultúra szerelmeseinek is egyedülálló élményt ígér.

A Szent Ignác útja a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer (Temetetlen halott, Papírrepülők, Kolorádó Kid, A mindenség szerelmese – Juhász Ferenc 90') vezetésével gyártotta, és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta. A film operatőre Pataki Ádám, (#Sohavégetnemérős, Nagykarácsony), a zeneszerző pedig Bencker László, aki többek között dolgozott Giorgio Moroderrel, a Munich Symphonic Sound Orchestrával, Placido Domingóval, a Wind együttessel, Jermaine Jacksonnal és Pia Zadorával. Jelenleg a Jethro Tull legendás frontemberével, Ian Andersonnal is kooperáló Soulmates zenekar billentyűse.

A magyar zarándokfilmet szeptember 4-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be

az MTM Kommunikációs Zrt film forgalmazásában.