Sztriptíz

Demi Moore anyaszült meztelenül pózolt az 1996-os film plakátján, de nemcsak ehhez képest meglepő, hogy a film az ötvenmilliós büdzséjéhez képest csak harmincmilliót hozott Amerikában (bár a nemzetközi piac adott még hozzá nyolcvanat). A Sztriptíz-ben Demi Moore elveszíti a munkáját az FBI-nál, így sztriptíztáncosnőnek áll, hogy visszaperelje a kislányát bűnöző exférjétől. A lányt egyébként valódi lánya, Rumer Willis alakítja, Moore pedig hiába kapott Hollywoodban akkor női rekordnak számító 12,5 millió dollárt a szerepért, karrierjének nem tettek jót a filmről alkotott, igencsak negatív vélemények.

A Kék Iguána bár

Ez az ezredfordulón bemutatott dráma realisztikusan igyekezett bemutatni a Los Angeles-i sztriptíztáncosnők életét öt karakter (Daryl Hannah, Jennifer Tilly, Sandra Oh, Charlotte Ayanna és Sheila Kelley) sorsán keresztül. Az adaptáció-specialista Michael Radford (az 1984 jól sikerült filmverziójának alkotója) rendezése meglehetősen rendhagyó körülmények között készült: a színésznők egyéni kutatómunka után improvizációs próbákon vettek részt, ebből készült aztán a forgatókönyv. A szex ezúttal nem hozott pénzt: a film a kiváló marketinges potenciál ellenére megbukott, a rögrealizmust tehát nem édesítette meg a meztelenkedés a forgalmazók és a nézők számára.

A Wall Street pillangói

Ugyancsak sokszereplős ez a 2019-es film, ami egy 2015-ös, a New York magazinban megjelent cikkből, azaz igaz történetből készült: ezúttal New Yorkban járunk, ahol egy csapat sztriptíztáncosnő úgy vág vissza a Wall Street tőzsdecápáinak a 2008-as gazdasági világválságért, hogy bedrogozzák és kirabolják őket. Már a MeToo-éra feminista terméke ez a film, így aztán öncélű meztelenkedésben nem erős, viszont Jennifer Lopez, Constance Wu, Keke Palmer, Lili Reinhart, Lizzo és Cardi B bájai így is bevonzottak a mozikba 160 millió dollárnyi fizető vendéget mindössze 20 milliós büdzséből.