Az I'm Your Man című filmet nevezi Németország az Oscar-díjra. A Maria Schrader rendezte romantikus sci-fi dráma képviseli az országot a legjobb nemzetközi film kategóriában 2022-ben - jelentette be a német filmek külföldi szereplésével foglalkozó German Films a héten.

A döntést egy szakértőkből álló független zsűri hozta meg, tíz filmből választották ki a jelöltet.
Az I'm Your Man főszereplője, a Maren Eggert által megformált tudós, aki három héten át él együtt egy humanoid robottal, hogy támogatást szerezzen kutatásaihoz. A robotot arra tervezték, hogy a nő igényeinek megfelelő tökéletes élettárs legyen. A robotot Dan Stevens alakítja.

A német mozikban július óta látható filmet több filmfesztiválon bemutatták világszerte, köztük Jeruzsálemben, Torontóban, Stockholmban és Gentben. A Berlinalén Eggert megkapta a legjobb főszereplőnek járó Ezüst Medvét.
A film rendezője, Maria Schrader készítette a Stefan Zweig: Búcsú Európától című filmet, valamint A másik út című Netflix-minisorozatot, utóbbiért Emmy-díjat kapott.Az Amerikai Filmakadémia tizenöt filmet választ ki az országok által hivatalosan nevezett alkotások közül, ezeket decemberben jelentik be, majd ezt követően döntenek az öt alkotást tartalmazó szűkített listáról.
Az Oscar-díjakat ezúttal 2022. március 27-én adják át.