A Filmio műsorán láthatóak a 100 éve született Jancsó Miklós filmjei

Szegénylegények, Görbe János
Szegenylegenyek The Round-Up Year : 1966 Hungary Director : Miklos Jancso Janos Gorbe. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Felújított változatban látható a FILMIO videotárában hat film a 100 éve született Jancsó Miklós rendezésében, szeptember 30-tól pedig újabb Jancsó-film lesz elérhető. 
Vágólapra másolva!

Elérhető a FILMIO előfizetőinek a Szegénylegények, a rendező leghíresebb filmje, a magyar filmtörténet mérföldköve, a modern művészfilm nemzetközileg elismert alapműve. Látható a rendező három évvel korábban bemutatott, 1963-as Oldás és kötés című filmje is, ami szintén a magyar modernizmus egyik emblematikus filmje. Ugyancsak a hatvanas évekből látható az 1969-es Fényes szelek Drahota Andrea, Kovács Kati és Balázsovits Lajos főszereplésével.

A hetvenes évekből két Jancsó-film szerepel a FILMIO videotárában, a Még kér a nép 1972-ből és a Szerelmem, Elektra 1974-ből.

Előbbiért Jancsó Cannes-ban elnyerte a legjobb rendezés díját, utóbbi pedig szintén a fesztivál fő versenyprogramjában szerepelt. A nyolcvanas évekből az 1989-es Jézus Krisztus horoszkópja látható a rendezőtől, amiben Básti Juli, Cserhalmi György, Bánsági Ildikó és Udvaros Dorottya játszották a főbb szerepeket.

A rendezőtől egy hetedik film, a szintén klasszikusnak számító 1967-es Csillagosok, katonák is elérhető lesz a FILMIO videotárában szeptember 30-tól.