Neves horrorfilmes fesztiválon a magyar Oscar-nevezett

Post Mortem-Day07 Post Mortem-Day07
Klem Viktor (Post Mortem)
Vágólapra másolva!
Hazánk Oscar-nevezett filmje, Bergendy Péter Post Mortem című alkotása újabb elsőrangú műfaji fesztiválra kapott meghívást. A híres londoni FrightFest horrorseregszemléje után ezúttal a világ egyik legnevesebb horror, sci-fi, akció- és kultfilmfesztiválja, az október 13–17. között tartó 15. Toronto After Dark Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták be. Az első magyar horrorfilm eddig 27 külföldi fesztiválon szerepelt szerte a világon – 18 alkalommal a versenyprogramban –, és 13 díjat hozott haza. 
Vágólapra másolva!

Több mint 1000 beküldött alkotásból választották ki a legjobbnak tartott 10 mozifilmet és 40 rövidfilmet, melyek az október 13–17. között tartó 15. Toronto After Dark Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelnek majd. A világ 25 legjobb műfajfilmfesztiválja közé sorolt fesztivál tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezért idén a szervezők az elmúlt 3 év horror, sci-fi, akció- és kultfilmjei közül válogattak.

A Post Mortem-et az előzsűri az idei kínálat egyik legkísértetiesebb alkotásának tartja.


A filmet októberben az Ír Filmintézet Horrorthon Filmfesztiválján Dublinban, a kolozsvári és sepsiszentgyörgyi Filmtettfeszten, valamint a Post Mortem immár hatodik spanyolországi filmfesztiválján, az idén 49. alkalommal megrendezendő Curtas – A Képzelet Fesztiválján is vetítik Vilagarcía de Arousában.

A filmben

Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfeletti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, 4 Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett horrorfilm főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Schell Judit, Anger Zsolt, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor láthatóak a vásznon.

A képekért Nagy András, a vágásért Király István, a hangért Balázs Gábor felel, a díszleteket Hujber Balázs, a jelmezeket Breckl János, a speciális maszkokat Hámori Dániel tervezte, a zenét Pacsay Attila szerezte, a vizuális trükkök készítését Benyó Zoltán irányította. A forgatókönyvíró Zánkay Piros, a történet Bergendy Péter rendező és Hellebrandt Gábor kreatív producer munkája.

A Post Mortem október 28-án kerül a hazai mozikba az InterCom forgalmazásában.